Onderwijsprofessional, laat je horen: Hoe kunnen expertisepunten taal en digitale geletterdheid jou helpen?

Als onderwijsprofessional wil je leerlingen zo goed mogelijk helpen met het verwerven van de basisvaardigheden. Misschien is jouw school al bezig met de implementatie van digitale geletterdheid in het curriculum, of zoek je naar manieren om het taalonderwijs verder te verbeteren. Je staat niet alleen – veel onderwijsprofessionals hebben vragen over hoe ze dit het beste kunnen vormgeven.

Oberon wil een ondersteuningsaanbod helpen ontwikkelen dat goed bij de behoeften van onderwijsprofessionals aansluit. Of je nu schoolleider, -bestuurder, leraar, coördinator of lerarenopleider bent, we vinden het belangrijk om jouw input hierin mee te nemen. Daarom nodigen wij je uit voor één van de online bijeenkomsten in september en oktober. Tijdens een interactief programma gaan we in gesprek, onder deskundige begeleiding van onderwijsonderzoekers. Welke vragen spelen er in jouw onderwijspraktijk? En wat heb jij nodig om jouw onderwijs te verbeteren?

 

Waarom deelnemen?

  • Jouw stem telt: We vinden de mening van het onderwijsveld belangrijk en nemen jouw behoeften als onderwijsprofessional serieus.
  • Actieve bijdrage aan het onderwijsveld: Jouw input wordt meegenomen in de ontwikkeling van expertisepunten voor taal en digitale geletterdheid die onderwijsprofessionals in heel Nederland passende ondersteuning bieden.
  • Kennisdeling: Ontdek hoe andere scholen praktische invulling geven aan taalonderwijs en onderwijs in digitale geletterdheid en leer best practices van vakgenoten kennen.
  • Vergoeding: We begrijpen dat deelname tijd kost. Als dank voor je bijdrage aan de bijeenkomsten ontvang je daarom een cadeaubon van 25 euro.

 

Bijeenkomsten

Je kunt kiezen om deel te nemen aan een bijeenkomst voor de basisvaardigheden digitale geletterdheid of taal. Als je bij beide bijeenkomsten aan wilt sluiten is dit ook mogelijk, je kunt meerdere opties kiezen. De bijeenkomsten vinden plaats via Microsoft Teams. 

Online bijeenkomsten Digitale Geletterdheid:

  • Dinsdag 17 september, 12.00 – 13.30
  • Donderdag 19 september, 19.00 - 20.30
  • Maandag 7 oktober, 16.00 – 18.00

Online bijeenkomsten Taal:

  • Dinsdag 17 september, 19.00 – 20.30
  • Donderdag 19 september, 12.00 – 13.30
  • Dinsdag 8 oktober, 18.00 – 20.00 

 

Aanmelden

Geïnteresseerd? Meld je hier aan voor de bijeenkomst die het beste bij jouw agenda past. Kun je niet deelnemen, maar wil je wel bijdragen? Meld je dan ook hier aan voor een korte digitale enquête.

 

Landelijk onderzoek

De bijeenkomsten maken deel uit van landelijk onderzoek naar ondersteuningsbehoeften bij onderwijsprofessionals, in opdracht van het Expertisepunt digitale geletterdheid, de Kennistafel Effectief Leesonderwijs en het ministerie van OCW. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Oberon en Dialogic.

Oberon

Oberon is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van onderwijs en welzijn.

We hebben brede kennis van praktijk, beleid en wetenschap en verenigen deze werelden in onderzoek en advies. Met onze kennis en adviezen willen wij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

Contact

Bezoekadres
St. Jacobsstraat 12
3511 BS Utrecht

Postadres
Postbus 1423
3500 BK Utrecht

(030) 230 60 90
Naar boven