Maarten duikt graag in complexe puzzels en benadert onderwijsvraagstukken vanuit verschillende perspectieven. Gedreven door de belangrijke potentieel (ver)vormende rol die onderwijs speelt in de levens van jongeren, onderzoekt hij hoe onderwijs bij kan dragen aan persoonlijke groei en maatschappelijke verandering. Met zijn analyses helpt hij graag inzichten bieden die een verschil kunnen maken.
Maarten heeft een achtergrond in de psychologie en de filosofie. Over zijn wetenschappelijk onderzoek schreef hij 'Waarom we beter denken dan we denken'. Het boek werd genomineerd voor de Socratesbeker. Na enkele jaren voor de klas aan de universiteit, maakte hij in 2024 de overstap naar Oberon om zich als onderzoeker/adviseur bezig te houden met praktijkgericht onderzoek en bij te dragen aan beter onderwijs.
Maarten houdt zich vooral bezig met onderwijsinnovatie en professionalisering. Hij werkt aan projecten die leerprogressie stimuleren en kansenongelijkheid verkleinen, zoals een impactanalyse van instrumenten voor docentprofessionalisering, LEA-trajecten, en de inrichting van cursussen, collegejaren en lerarenopleidingen. Hij onderzoekt graag hoe onderwijs daadwerkelijk kennis en vaardigheden over kan dragen, zodat leeropbrengsten niet blijven hangen in het klaslokaal.
Maarten heeft in het verleden een podcast gemaakt over digitalisering en cognitieve psychologie. Ook is hij actief geweest als coach op het gebied van personal knowledge management, waarover hij met het notitieprogramma Roam Research een nieuwe cursus ontwikkelde. Eerder was hij hoofdredacteur van Managers United, momenteel is hij algemeen bestuurslid van de Vrienden van de Internationale School voor Wijsbegeerte.
Benieuwd wat Maarten voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met hem op.