‘Iedereen heeft recht op een perspectief; dat is het principe van humaniteit’. Dit recht geldt in het bijzonder voor kwetsbare jeugd in het onderwijs en in de zorg. Elk kind heeft recht op effectieve ondersteuning binnen het onderwijs- en zorgdomein om zich positief te kunnen ontwikkelen en ontplooien. Deze missie probeert Sanne waar te maken door gedegen onderzoek te doen naar de werkzaamheid van diverse programma’s voor jeugdigen en professionals.
Sanne is afgestudeerd in de masterrichtingen Maatschappelijke Opvoedingsvraagstukken (2007) en Criminologie (2008). In 2016 promoveerde zij bij de Universiteit van Amsterdam op onderzoek naar de effectiviteit van preventieve justitiële jeugdinterventies. Naast haar brede onderzoekservaring heeft Sanne praktijkervaring opgedaan in het onderwijs als docent bij Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht en als beleidsadviseur bij Stichting Halt. Sinds 2022 werkt Sanne als projectleider en onderzoeker bij Oberon.
Het onderzoek van Sanne ligt voornamelijk op het snijvlak van onderwijs en jeugdhulp. Zij is gespecialiseerd in preventie, werkzaamheid van interventies, professionalisering, programma-integriteit, jeugdproblematiek en jeugdcriminaliteit. De onderzoeksprojecten van Sanne zijn veelal gericht op het evalueren van diverse aanpakken en interventies op basis van zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden. Binnen haar onderzoek heeft Sanne veel aandacht voor professionaliteit en kwaliteit van de uitvoering als belangrijke voorwaarden voor effectiviteit. Hierbij staan de uitkomsten van aanpakken voor kwetsbare jeugdigen centraal.
Recent werkte Sanne aan het verbeteren van de aansluiting tussen jeugdhulp en onderwijs binnen de gemeente Oosterhout en het professionaliseren van leraren in het onderwijs.
Nieuwsgierig wat Sanne op het gebied van jeugdhulp en professionalisering voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met haar op.